Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αντί για νερό, τσάι!

Όταν ένας άνθρωπος πίνει τέσσερις με έξι κούπες τσάι την ημέρα, σύμφωνα με νέα έρευνα, είναι σαν να έχει πιεί ένα λίτρο νερό!

Η διαπίστωση αυτή καταρρίπτει την ιδέα ότι η τακτική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο σώμα, εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε καφεΐνη. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι, δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την καθημερινή πόση μιας τέτοιας ποσότητας του συγκεκριμένου ροφήματος. 

Στην έρευνα, αρχικά οι συμμετέχοντες έπιναν είτε 4 κούπες τσάι των 240ml μέσα σε ένα 12ωρο – ποσότητα που ισοδυναμεί σε κάτι λιγότερο από ένα λίτρο στο σύνολό της – είτε 1,5 λίτρο σκέτο νερό. Επιπλέον, όσοι έπιναν τσάι, μέσα στο ρόφημά τους προσέθεταν περίπου 20ml γάλα, αλλά καθόλου ζάχαρη. Η κατανάλωση νερού ή τσαγιού γινόταν σε ξεχωριστές ημέρες, ενώ οι εξεταζόμενοι δεν έπιναν άλλα προϊόντα που να περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ, ενώ παράλληλα δεν ασκούνταν και έντονα.

Τα δείγματα αίματος για τη μελέτη ελήφθησαν πριν από οποιαδήποτε κατανάλωση και σε τακτικά χρονικά διαστήματα, με σκοπό να ελεγχθούν τα επίπεδα ενυδάτωσης. Η ανάλυση που έγινε, δεν διαπίστωσε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στην πόση νερού και αυτή του τσαγιού.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο διατροφής Carrie Ruxton, το τσάι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσει ένας άνθρωπος μια υγιή ενυδάτωση. Επιπλέον, το ρόφημα αυτό αποτελεί μια πλούσια πηγή φλαβονοειδών, ουσιών δηλαδή που έχουν συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου